Nie wiem jak to się mogło stać, że do tej pory nie miałem okazji spróbować tego połączenia – co więcej w ogóle o nim nie słyszałem!
A to moim zdaniem może być jednym z ciekawszych motorów napędowych rozwoju cydru – przynajmniej na Podlasiu
Przy okazji degustacji Cydru Polskiego, skoro on taki polsko-jabłkowy spóbowałem dodać do niego nieco Żubrówki i przyznać należy, że efekt jest PIERWSZORZĘDNY!!!
Mikstura jest pyszna, świetnie skomponowana a perlistość cydru nadaje jej lekkości!
Jeśli chcecie tylko „doprawić” cydr, nadać mu nieco więcej głębi i charakteru wlejcie do szklanki dosłownie kilka kropli. Gdy ma to być regularny drink – ładujcie solidną porcję.
Ja rekomendowałbym wszystko doprawić listkiem mięty, może kropelką jakiegoś słodkiego sosu (np cynamonowego) lub po prostu podać na lodzie. Cydr + Żubrówka = WNM!
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /wp-includes/formatting.php on line 3785
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /wp-includes/formatting.php on line 3785
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /wp-includes/formatting.php on line 3785
Cydr i zubrowka mmmmm rewelacja. Przy okazji upalnego pobytu w Zakopanem w jedej z restauracji pilismy to polaczenie bylo to wszysyko podane w sloiku z uchwytem z kawalkami jablek plasterkiem pomaranczy i mieta. Rewelacja. Polecam