Bizon z jabłkami czyli cydr z żubrówką

Nie wiem jak to się mogło stać, że do tej pory nie miałem okazji spróbować tego połączenia – co więcej w ogóle o nim nie słyszałem!

A to moim zdaniem może być jednym z ciekawszych motorów napędowych rozwoju cydru – przynajmniej na Podlasiu :)

IMG_20140319_012421

Przy okazji degustacji Cydru Polskiego, skoro on taki polsko-jabłkowy spóbowałem dodać do niego nieco Żubrówki i przyznać należy, że efekt jest PIERWSZORZĘDNY!!!

Mikstura jest pyszna, świetnie skomponowana a perlistość cydru nadaje jej lekkości!

Jeśli chcecie tylko „doprawić” cydr, nadać mu nieco więcej głębi i charakteru wlejcie do szklanki dosłownie kilka kropli. Gdy ma to być regularny drink – ładujcie solidną porcję.

Ja rekomendowałbym wszystko doprawić listkiem mięty, może kropelką jakiegoś słodkiego sosu (np cynamonowego) lub po prostu podać na lodzie. Cydr + Żubrówka = WNM!

 

1 Comment

  1. Marta W · 25 lipca 2015 Reply

    Cydr i zubrowka mmmmm rewelacja. Przy okazji upalnego pobytu w Zakopanem w jedej z restauracji pilismy to polaczenie bylo to wszysyko podane w sloiku z uchwytem z kawalkami jablek plasterkiem pomaranczy i mieta. Rewelacja. Polecam

Leave a reply

five × five =